موضوع: "اخلاقی"

زنِ هوشمند، مرد را اداره می‌کند

نوشته شده توسطفتاحي 20ام دی, 1394

زن باید ضرورتهای مرد را درک کند و بر او فشارِ روحی و اخلاقی وارد نسازد. کاری نکند که او در امر زندگی مستأصل شود و خدای ناکرده متوسّل به راههای خلاف و نادرست شود. باید او را به ایستادگی و مقاومت در میادین زندگی تشویق کند و اگر چنانچه کار او مستلزم این است که مثلاً نمی‌تواند یک مقداری به وضع خانواده رسیدگی کند، این را مرتّب به رخ او نکشد…
اگر مرد خانه، فعالیتی چه علمی و چه جهادی و سازندگی و چه برای کسب روزی و چه برای کارهای عمومی دارد، زن سعی کند فضای خانه را برای او مساعد کند که او بتواند با روحیه‌ی خوب سرکار برود و با شوق به خانه برگردد

همه‌ی مردها دوست دارند وقتی وارد خانه شدند، خانه به آنها آرامش و امنیّت بدهد و احساس راحتی و آسودگی کنند. این وظیفه‌ی زن است…

زن یک وظایفی دارد که عاقلانه باید آن وظایف را تشخیص دهد. زنها بدانند که اگر زنی، عقل و هوشمندی به خرج دهد، مرد را اداره خواهد کرد. درست است که مرد از لحاظ هیکل قوی‌تر است، امّا خدای متعال طبیعت زن را طوری آفریده که اگر زن و مرد، طبیعی و سالم باشند و زن عاقل باشد، کسی که در دیگری بیشتر نفوذ دارد، زن است که البته با زرنگی به خرج دادن و رندی کردن و تحکّم و زورگویی نمی‌توان به آن رسید. بلکه با ملایمت، استقبالِ خوب، خوشرویی، یک مقدار تحمل کردن ـ البته اندکی؛ خیلی هم لازم نیست تحمّل کند ـ که خدای متعال در طبیعت زن، این تحمل را قرار داده است … زن باید با شوهر خود این طور برخورد کند …

بعضی از زنها نسبت به مردها سخت گیری می‌کنند. مثلاً باید این را حتماً بخری! باید این جور خانه‌ای حتماً فراهم کنی! فلان کس این طور خریده، من اگر نخرم مایه سرشکستگی می‌شود. با این حرفها شوهر خود را اذیت می‌کنند که این درست نیست.[1]


پی نوشت :
1. مطلع عشق(گزيده‌اي از رهنمودهاي حضرت آيت الله العظمي خامنه‌اي به زوج‌هاي جوان)، ص99

 

آفتي براي اراده

نوشته شده توسطفتاحي 4ام آذر, 1394

يكي از آفات مهم اراده فاصله انداختن بين تصميم و اجرا است. در ماه مبارك رمضان خداوند رحمان اجزا نمي دهد بين نيت(تصميم) و اجرا فاصله ايجاد شود. وقتي بايد نيت كنيم و روزه را حتما بگيريم چون واجب است اگر نگيريم جريمه (قضا، كفاره و…) دارد و اگر بگيريم احساس خودكارآمدي، اعتماد به نفس ما تقويت مي شود. همه جا شتاب بد نيست. شتاب و عجله وقتي است كه كار بدون تدبير باشد و شتاب به اصل كار يا روابط يا سلامتي رواني يا جسماني ما ضربه بزند.


امام باقر (علیه السلام) می فرماید: من همَّ بشیءٍ من الخیر فلیعجِّلهُ، فإنَّ کلَّ شیء فیه تأخیرٌ فإنّ للشیطان فیه نظرَة؛
کسی که تصمیم به کار خیری گرفت باید عجله کند؛ زیرا هر کاری را که در آن تأخیر کند، شیطان در آن حیله ای می کند.[1]


پی نوشت :
اصول کافی ، ج۴، ص۴۲۷.الفباي كار و كارمندي از منظر احاديث، محمدعلي قديري، ص45